wo 10 mrt (19:00)
Ds. A.C.Borsje
zo 14 mrt (18:30)
Ds. C. v.d. Scheur - Eemnes

Woensdag 10 maart biddag:

19:00 uur: voor iedereen vrij te reserveren

Zondag 14 maart:

09:30 uur: achternaam begint met de letter A t/m H

18:30 uur  achternaam begint met de letter I t/m P

Vanaf vrijdagmiddag 17:00 uur voor iedereen vrij te reserveren

CATECHESE

Iedere dinsdagavond zal er in het winterseizoen catechisatie gegeven worden door Dominee Tadema uit Nijkerk. Bij iedere groep is ook een mentor aanwezig. De jongere groep en de oudere groep maken gebruik van de catechesemethode ‘Leer en Leef’. De voortgezette catechese groep zal een andere leidraad gebruiken.

Het doel van de catechese

De catecheselessen hebben als doel de betekenis en inhoud van het christelijk geloof over te dragen aan de jongeren van de gemeente. Dit dient als voorbereiding op de openbare geloofsbelijdenis.

Maar er zal voorafgaand tijd gestoken worden in de relatie met de jongeren. Het is belangrijk om met de jongeren een goede band op te bouwen. Dit is nodig, zodat er dan ook naar boven komt waar de interesses en vragen liggen. Zo kan er samen een gemeenschap gevormd worden waarin ze voelen ‘ik hoor erbij’ en ‘ik durf mijn vragen en twijfels te delen’. Bijvoorbeeld vragen over andere kerken, praktische keuzes rondom uitgaan en alcoholgebruik.

Er is elk seizoen een ander doel waarvoor gecollecteerd wordt tijdens de catechisaties. In de week van 20 september 2020 zullen de catechesegroepen starten.

De catechese groepen zijn verdeeld in drie groepen.

Jongere groep Vanaf 12 jaar  (Geen aanmeldingen)

Oudere groep Vanaf ongeveer 15 jaar   Dinsdagavond 19.45 – 20.30 uur

Onder leiding van ds. Tadema, mentoren Cees van Veelen en Anita van de Koot

Voorgezette catechese Vanaf ong. 17/18 jaar